Azerbaycan Döşeme Pilavı

Azerbaycan Döşeme Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 1 avuç erik kurusu
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 avuç kuru kayısı
  • 1 avuç badem
  • 1 avuç kestane (haşlanmış yahut hazır soyulmuş)
  • 2 adet kuru soğan (ay biçiminde doğranmış)
  • 500 gram tavuk eti (but yahut göğüs, iri doğranmış)
  • 2–3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sarı kök (zerdeçal)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 1 tutam safran

Azerbaycan Döşeme Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuruyemiş ve meyveler erik kurusu, kayısı, üzüm, badem ve kestane biraz tereyağı ile kavrulup bir kenarda bekletilir.
  2. Pirinç Pirincin fazla nişastası gitmesi için güzelce yıkanır.
  3. Tuzlu, kaynar suda hafif canlı kalacak halde haşlanır.
  4. Haşlama süreci tamamlandıktan sonra süzülür ve soğuk sudan geçirilir.
  5. Tavuk modülleri karabiber, sarıkök, kırmızı biber ve tuz ile harmanlanır. Tereyağında sotelenir.
  6. Suyunu çektikten sonra ay formunda doğranmış soğanlar eklenir.
  7. Soğanlar yumuşayıp karamelize oluncaya kadar kavrulur.
  8. Safran biraz sıcak suyun içinde (2–3 yemek kaşığı kadar) demlenmeye bırakılır.
  9. Haşlanmış pirinç geniş bir kaba alınır, üzerine safranlı sudan gezdirilir ve tane tane kalacak biçimde yavaşça karıştırılır.
  10. Servis tabağına yahut geniş bir tepsiye yayılarak şekillendirilir.
  11. Üzerine tavuk–soğan karışımı eklenir.
  12. Son olarak, kavrulmuş kuru meyveler, badem ve kestaneler serpiştirilir. Sıcak olarak sofraya getirilir.

Azerbaycan Döşeme Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tartışmasız Bir Lezzet Fırında Kaşarlı Patates
Karabuğday Pilavı
Kolay Milföy Pizza
Tiramisu Kurabiye
Hellim Peynirli Atom Tost
Patatesli Kuru Patlıcan Yemeği
Hdabla | © 2025 |