Çiçek Ekmek

Çiçek Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım paket maya

Üzerine sürmek için:

  • Su ve un
  • Susam yahut çörekotu

Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unumuzu bir kaba koyup üzerine kuru gereçleri ekleyip ve suyunu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  2. Yumuşak ele yapışan bir hamur yoğuralım. Ve üzerini örtüp 1. 5 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  3. Mayasının gelmesini bekleyelim.
  4. Mayası gelen hamurumuzdan küçük küçük kesimler alıp yuvarlak yapıp,top halinde tepsi ya da yuvarlak kek kalıbı ve ya da granit yanmaz bir tavaya çiçek formunda top top dizelim.
  5. Ve dizdiğimiz hamurları kabarmaya bırakalım 5 dk beklersek daha âlâ olur.
  6. Üzerine de su ve undan bir karışım hazırlayıp hamurların üstüne sürelim, isteğe nazaran de susam ve çörekotu serpelim.
  7. 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirelim. (yalnızca unutmayalım bir güveç ya da fırın kabına su koyup fırına koyalım).
  8. Pişen ekmeklerimizin üzerine elimizle su serpip üstünü örtüp bekleyelim sonrasında yemeye hazır 🌸şimdiden ellerinize sıhhat kolay gelsin 🌸.

Çiçek Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Kurabiyesi
Çıtır Kadayıflı Kurabiye
Laz Böreği
Tarçınlı Türk Kahvesi
Zahterli Yeni Baharlı Zeytinyağli Biber Dolması
Girit Usülü Portakal Sulu Bezelye
Hdabla | © 2025 |