Tavuk Sulu Mercimek Çorbası

Tavuk Sulu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • Küçük uzunluk kabağın 1/4
  • 1 kapya biberi
  • 1 taze biber
  • 1 su bardağı mercimek (200ml)
  • 1 tatlı kaşığı Osmanlı baharatı
  • Damak tadınıza nazaran tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 avuç maydanoz

Tavuk Sulu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir kaba mercimeği alalım üzerine kaynar su ek edelim. 1 saat kadar bekletim.
  2. Süzelim sudan geçirelim tekrar süzgeçten gecirelim kenarda bekletelim.
  3. Öncelikle uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine ince küp küp doğranmış soğanı ek edelim.
  4. Soğanı yakmadan kavuralım ince ince kıyılmış biberi ek edelim..
  5. Kabağı kıyıp ek edelim. Kavurma sürecine devam edelim.
  6. Salçayı alalım kokusu çıkana kadar kavuralım mercimeği alalım kaşık yardımı ile karıştıralım.
  7. Üzerine kaynamış tavuk suyu ek edelim.
  8. Çorbamız suyunu çekip biraz kaynadıktan sonra kaynar su ek edelim.
  9. Maydanozu ek edelim. İstediğimiz kıvama geldikten sonra el blender den geçirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Not: Osmanlı baharatın içindekiler: karabiber, kimyon, pul biber, sarımsak tozu, sumak ve kekik isot. Damak tadımıza nazaran dilek ettiğiniz baharatı ekleyip eklememeye de bilirsiniz.

Tavuk Sulu Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Garnitürlü Pilav Salatası
Antep Fıstıklı Ve Karidesli Spagetti
Pastane Usulü Ekler Tarifi (Videolu)
Arnavut Ciğeri
Pizza Tadında Kahvaltı Böreği
Şeftalili Kek
Hdabla | © 2025 |