Jalapieno ( Meksika) Biber Turşusu

Jalapieno ( Meksika) Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg jalapene biber
  • 1 er çay bardağı sirke
  • 1 er çay kaşığı şeker
  • 1 er çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı turşu tuzu
  • Kavanoz başına 4 diş sarımsak
  • Her kavanoza 4-5 nohut

Jalapieno ( Meksika) Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberler yıkanır eldiven giyerek çok ince olmayacak şekide halka formunda doğranır.
  2. Suda bekletilir 2-3 sefer suyu değiştirilir (çok acı olmaması için).
  3. Kavanozların nohut konulur,yarısına kadar biber doldurulur sarımsaklar eklenir tekrar biberler doldurulur .
  4. Tuz ,limon tuzu,şeker,sirke konulup kaynar suyla boşluk tamamlanır kapağı 2 geri bir ileri halde kapatılır.
  5. Kavanozlar zıt çevrilmeden sarılır (kapakları tutması için).

Jalapieno ( Meksika) Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Asla Kurumayan Mercimekli Köfte
Balık Çorbası
İtalyan Salatası
Buzlukta Saklanan Soğuk Kahve Tarifi
3 Yufkayla Çıtır Çıtır Kruvasan Börek
Magnolia
Hdabla | © 2025 |