Limonlu Çatlak Kurabiye ( Videolu)
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram toz şeker
- 2 limon kabuğu rendesi
- 2 adet yumurta
- 70 gram erimiş tereyağı
- Yarım çay kaşığı vanilya özü
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 245 gram un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Bulamak için;
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce rendelenmiş limon kabuğu ve şekeri bir kaseye koyalım biraz elimizle ovuşturalım.
- Erimiş tereyağı ve vanilya özünü ekleyip çırpma teli ile biraz karıştıralım.
- Yumurtaları ekleyip karıştıralım limon suyunu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
- Un, kabartma tozu, bir çimdik tuzu koyup karıştıralım. Yumuşak ve yapışan bir hamur olacak. Üzerini streçle kapatalım.
- Buzdolabında 2 saat bekletelim. Yuvarlak hal verip evvel toz şekere sonra pudra şekerine bulayıp tepsiye aralıklı olarak koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 – 10 dakika denetimli olarak pişirelim. Tepside soğutalım sıcakken biraz yumuşak olduğu için dağılabilir. Dışı hafif sert, içi yumuşacık fresh şahane bir lezzet.

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













