Sebzeli Köfte Yemeği

Sebzeli Köfte Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Kıyma (gr olarak bilmiyorum 9 adet köfte çıktı)
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 çay kaşığı kekik

Kıyma harcı için;

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sebzeli Köfte Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanı ve biberleri doğrayıp tavada kavuruyoruz.
  2. Biraz kavrulduktan sonra üzerine salça ve domates ekleyip pişiriyoruz.
  3. Piştikten sonra borcama alıyoruz.
  4. Kabakları ve patatesleri ince ince doğrayıp başka farklı kızartıyoruz.
  5. Dilerseniz sebzeyi çeşitlendirebilirsiniz.
  6. Onlar da kızardıktan sonra borcama alıyoruz.
  7. Borcam içerisindeki materyalleri birbirine harmanlayıp köftemizi yoğurduktan sonra üzerine diziyoruz.
  8. Sonrasında 180° yarım saat fırına atıyoruz. Afiyet olsun.

Sebzeli Köfte Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Bulgur Pilavı (Sulu Sulu)
Klasik Sade Kek
Rengarenk Kış Salatası
Kinoadan Sağlıklı Ve Lezzetli Kısır
Lokmalık Poğaça
Ev Yapımı Tereyağlı Tarhana Çorbası
Hdabla | © 2025 |