Etsiz Çiğköfte (Macun Gibi)

Etsiz Çiğköfte (Macun Gibi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kaşık pulbiber
  • 1 kaşık isot (isteğe nazaran artabilir)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı dolusu ceviz

Etsiz Çiğköfte (Macun Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kaynar su ile bulguru ıslatıp 5-10 dakika demlendirelim.
  2. Daha sonra yoğurma kabına alıp soğan,sarımsak ve ceviz hariç tüm gereçleri ekleyip düzgünce karıştıralım.
  3. İyice karışan ve rengini alan köfteye soğan, sarımsak ve cevizide ekleyip robotun genişliğine nazaran materyalleri iki yada 3 defada robota koyup çekelim.
  4. Robotu ortada açıp kaşıkla karıştıralım,altı üste getirip.
  5. Robottan geçirdiğimiz tüm gereçleri tekrar yoğurma kabına alıp elimizle uygunca yoğuralım ve hal verelim. Yani hem elimizle,hem robotla yapıyoruz bu çiğköfteyi. Deneyeceklere afiyet olsun.

Etsiz Çiğköfte (Macun Gibi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Köftesi
Perde Pilavı (Sofralarınıza Çok Yakışacak)
Fit Browni
Pancarlı Şehriye Salatası
Antioksidan Kısırı
Sonbahar Kurabiyesi Zencefilli Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |