Peynirli Simit Poğaça
Peynirli Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harcı için;
- Kaşar peyniri
- Beyaz peynir
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Su (pekmezi açacak kadar yeterli)
- Kavrulmuş susam
Peynirli Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, şeker ve tuzu alıp karıştıralım.
- Mayayı ekleyelim.
- Unu da yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Hamuru yoğurduktan sonra kabın üzerini bir kapak yahut streç sinemayla kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Üzerini pak bir bezle de örtelim.
- İç harcı için kaşar peynirini rendeleyelim. Beyaz peyniri de çatalla ezelim. İki peyniri karıştıralım.
- Hamur mayalandıktan sonra elimizi sıvı yağa batırarak pak bir tezgahta bir sefer daha yoğuralım.
- Tekrar elimizi sıvı yağa batırarak küçük bezeler yapalım.
- Bezeleri elimizde açıp peynirli harçtan her birine 1 tatlı kaşığı koyalım ve bezeleri kapatıp elimizde yuvarlayalım.
- Her birini evvel pekmezli karışıma sonra kavrulmuş susama batırıp pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine bıçakla isteğe bağlı olarak çizik atalım.
- Fırını 180° de 10 dakika ısıtıp kapatalım.
- Tepsileri ısınmış fırında yaklaşık 15 dakika fırın mayasına bırakalım.
- Sonra teker teker tepsileri 200° fırında pişirelim.
Peynirli Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








