Peynirli Simit Poğaça

Peynirli Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harcı için;

  • Kaşar peyniri
  • Beyaz peynir

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Su (pekmezi açacak kadar yeterli)
  • Kavrulmuş susam

Peynirli Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, şeker ve tuzu alıp karıştıralım.
  2. Mayayı ekleyelim.
  3. Unu da yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  4. Hamuru yoğurduktan sonra kabın üzerini bir kapak yahut streç sinemayla kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Üzerini pak bir bezle de örtelim.
  5. İç harcı için kaşar peynirini rendeleyelim. Beyaz peyniri de çatalla ezelim. İki peyniri karıştıralım.
  6. Hamur mayalandıktan sonra elimizi sıvı yağa batırarak pak bir tezgahta bir sefer daha yoğuralım.
  7. Tekrar elimizi sıvı yağa batırarak küçük bezeler yapalım.
  8. Bezeleri elimizde açıp peynirli harçtan her birine 1 tatlı kaşığı koyalım ve bezeleri kapatıp elimizde yuvarlayalım.
  9. Her birini evvel pekmezli karışıma sonra kavrulmuş susama batırıp pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine bıçakla isteğe bağlı olarak çizik atalım.
  10. Fırını 180° de 10 dakika ısıtıp kapatalım.
  11. Tepsileri ısınmış fırında yaklaşık 15 dakika fırın mayasına bırakalım.
  12. Sonra teker teker tepsileri 200° fırında pişirelim.

Peynirli Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeni Gelin Pastası
Şeftalili Kek
Sebzeli Domates Söğüş
Kolay Sağlıklı Atıştırmalık Meyve Topları (Züber Lezzeti)
Köfteli Patlıcan
Tarhana Yapımı
Hdabla | © 2025 |