Puf Puf Yoğurtlu Pişi
Puf Puf Yoğurtlu Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (ılık)
- 1,5 su bardağı yoğurt (ılık)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yada 5 su bardağı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Puf Puf Yoğurtlu Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yumurtayı kıralım.
- Üzerine yoğurdu,tuzunu kabartma tozunu ve karbonati içine ekleyip karıştıralım.
- Yoğurt ve yumurta kesinlikle oda ısısında olmalı.
- Sonra yavaş yavaş ununu ek edip yoğurmaya başlayalım 4 bardak undan sonra denetimli koyalım, hamur ele biraz yapışsın sert olmasın.
- Yumuşak bir hamur olmalı.
- Tezgaha çok az un serpelim,oklava ile açalım ,yarım santim kalınlık kâfi. Çok ince olmasın.
- Hamuru bıçak yardımıyla istediğimiz formda kibrit kutusu büyüklüğünde kesim parça keselim.
- Sıvıyağ da orta yükseklikte sıcaklik ayarında hiç başından ayrılmadan gerili önlü kızartalim.
- Havlu kağıt üzerine koyalım.
- Sıcak sıcak çayin yanında servis yapın afiyet olsun 🥰.
Puf Puf Yoğurtlu Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















