Glutensiz Muffin

Glutensiz Muffin Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 250 gram (1,5 bardak) un
  • 200 gram (1 bardak) şeker
  • 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 250 gram (1 bardak) süt
  • 80 gram yağ (hindistan cevizi yağı)
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 170 gram yaban mersini

Kreması için:

  • 150 ml süt
  • Glutensiz krem şanti
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 3-6 damla besin boyası

Glutensiz Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limon kabuğu ve şekeri geniş bir kapta ovalayın.
  2. Limon suyu,yağı,sütü ve vanilya özünü ekleyip karıştırın.
  3. Unu karıştırarak ekleyin. Kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
  4. Yaban mersinlerini una bulayın.
  5. Unlanmış yaban mersinlerini karışıma ek edin.
  6. Muffin kaplarına hisse edin. 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk denetim ederek pişirin.
  7. Krema için tüm gereçleri çırpma kabına alın ve buzdolabına kaldırın.
  8. Pişen keki dinlendirip, kremayı da sıkma torbasına aldıktan sonra dilediğiniz üzere süsleyin.

Glutensiz Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia Tarifi
Baharatlı Kuşbaşı Tavuk
Lorlu Fit Poğaça
Çıtır Kurabiye
General Tso (Şahane Soslu Tavuk)
Atom Bal Kabağı
Hdabla | © 2025 |