Glutensiz Muffin
Glutensiz Muffin Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 250 gram (1,5 bardak) un
- 200 gram (1 bardak) şeker
- 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 250 gram (1 bardak) süt
- 80 gram yağ (hindistan cevizi yağı)
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 170 gram yaban mersini
Kreması için:
- 150 ml süt
- Glutensiz krem şanti
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 3-6 damla besin boyası
Glutensiz Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Limon kabuğu ve şekeri geniş bir kapta ovalayın.
- Limon suyu,yağı,sütü ve vanilya özünü ekleyip karıştırın.
- Unu karıştırarak ekleyin. Kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
- Yaban mersinlerini una bulayın.
- Unlanmış yaban mersinlerini karışıma ek edin.
- Muffin kaplarına hisse edin. 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk denetim ederek pişirin.
- Krema için tüm gereçleri çırpma kabına alın ve buzdolabına kaldırın.
- Pişen keki dinlendirip, kremayı da sıkma torbasına aldıktan sonra dilediğiniz üzere süsleyin.
Glutensiz Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












