Cupcake

Cupcake Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket bitter çikolata

Cupcake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve toz şekerimizi köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından sıvı yağı, süt, yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz…
  3. Ununu ve kabartma tozu vanilyayı da ekleyip güzelce çırpıyoruz…
  4. Bitter çikolatalarımızı kırıp oluşan hamurumuzun içerisine ek ediyoruz….
  5. Oluşan kek hamurunu cupcake kalıbına döküyoruz…
  6. Kalıbın yarısına kadar dökelim ki kabarınca taşmasın…
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz afiyet olsun.

Cupcake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Tavuk Çorbası
Kahvaltıya Çıtır Patates Topları
Havuçlu Rulo Kek
10 Dakikada Hazırlayabileceğiniz Arap Tava
Mürdüm Erikli Fındıklı Kek
Kaplamalı Çıtır Yelpaze Patlıcan
Hdabla | © 2025 |