Kışlık Biberli Domates Sos Tarifi
Kışlık Biberli Domates Sos Tanımı İçin Malzemeler
- 15 kg armut domates
- 3 kg tatlı kıl biber
- 3 kg kapya biber
- Yaklaşık 3-4 yemek kaşığı iri tuz
- 2 çay bardağı zeytin yağı
Kışlık Biberli Domates Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri şayet salça yapacaksanız kabuklarını soyun.
- Salça yapmayacaksanız soymadan 4e 5e bölüp büyük tencereye alalım.
- Kapya biberleri de çekirdeklerini ayıklayıp gelişi hoş doğrayıp tuzunu da ekleyip ocağa alalım.
- Kıl biberleri küçük küçük doğrayalım.
- Ayrı bir büyük tavaya yağı dökelim.
- Doğranan kıl biberleri ısınan yağa ek edip rengi dönene kadar kavuralım.
- Kaynayan domatesleri güzelce blenderden geçirelim.
- Yarım saat daha orta ara tabanı tutmaması için karıştırıp pişirelim.
- Suyu azalan sosa kavurduğumuz kıl biberleri ek edip 10 dk daha pişirelim.
- Bir tencerede çokça su kaynatıp kavanoz kapaklarını kaynayan suya atıp 5-10 dk bekletelim.
- Kavanozlara sosları döküp kapakları 3 ileri bir geri biçiminde nemli bir bezle sıkıca kapatıp aykırı çevirelim.
- Bütün kavanozları doldurduktan sonra yaklaşık 1 gün boyunca aykırı çevirdiğimiz kavanozları hareket ettirmeyelim.
- Sonrasında kavanozları düzeltip karanlık bir yerde saklayabilirsiniz. Bir sorunuz olursa yorumda sorabilirsiniz. Kolay gelsin 🌸🫶🏼.
Kışlık Biberli Domates Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















