Kendi Sosunda Pişen Makarna

Kendi Sosunda Pişen Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram makarna
- 2 domates(domates sosu)
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 ml sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
- 1 diş sarımsak
- 2,5 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü ile)
Kendi Sosunda Pişen Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kremalı domatesli makarna için öncelikle zeytinyağı, rondodan geçirdiğimiz domatesleri ve salçaları tavamıza alıp, karıştırarak 2-3 dakika kavuralım.
- Kremayı ve tereyağını da ekleyip, tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
- Makarnayı da ekleyerek tekrar karıştıralım ve suyumuzu ekleyelim.
- Suyumuz kaynadıktan sonra sarımsak ve baharatları ekleyelim, karıştıralım.
- Ocağımızı orta ateşe alıp kapağı kapalı bir halde suyu çekene kadar pişirelim. Pişme mühleti değişiklik gösterebilir, bu etapta denetimli olmalısınız.
- İsterseniz piştikten sonra taze yahut kuru maydanoz ekleyip karıştırabilirsiniz. Benim en bi sevdiğim ve yemeye doyamadığım makarna tanımımı denerseniz şimdiden afiyet olsun 🤤👏🏻❤️.
Kendi Sosunda Pişen Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
