Ev Yapımı Domates Sosu (Konserve)

Ev Üretimi Domates Sosu (Konserve) Tanımı İçin Malzemeler

  • 20 kg domates
  • ½ çay fincanı zeytinyağı
  • ½ çay fincanı ayçiçek yağı
  • Kaya tuzu

Ev Üretimi Domates Sosu (Konserve) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domateslerin kabuklarını soydum (kabuklarını atmadım, salça yapmak için ayırdım 💡).
  2. Domatesleri robottan geçirip büyük tencerede kaynattım.
  3. Kaynarken üzerinde oluşan köpükleri aldım (konserve şişelerinde gaz yapmaması için çok değerli ✅).
  4. Kaynama bitimine yarım saat kala yağları ve tuzu ekledim.
  5. Hazır olan sosu kaynar kaynar steril kavanozlara doldurdum, aykırı çevirip vakumladım.

Ev İmali Domates Sosu (Konserve) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Cheescake
Yalancı Tuzsuz Nafiye
Buğday Kabak Yoğurt Çorbası
Milföy Köfte
Kelebek Şeklinde Pasta Tarifi
Körili Tavuk Makarna Menüsü
Hdabla | © 2025 |