Şeftali Reçeli

Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg şeftali
  • 6,5 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu

Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeftalileri yıkayıp soyalım.
  2. Şeftalilerin çekirdeğini çıkarıp küp küp doğrayıp tencereye alalım.
  3. Doğradığımız şeftalilerin üzerine toz şekeri ilave edip 5-6 saat kadar bekletelim. (suyunu salması için, ben geceden beklettim ).
  4. 5 saatin sonunda suyunu salınca tencereyi kısık ateşe alıp alalım.
  5. Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpüğü alalım.
  6. Kısık ateşte 10 dakika kaynadıktan sonra bir çay kaşığı tereyağı ek edelim ve 15 dakika daha kaynatalım.
  7. Son olarak yarım limon suyu ek edip 5 dakika daha kaynatalım.
  8. Ardından ocaktan alalım.
  9. Uzun müddet koruma etmek için reçeli sıcak olarak kavanoza doldurup kapağını üç geri sonra ileri olacak biçimde kapatalım.
  10. Hemen tüketecekseniz bu süreci yapmayın soğutup kavanoza doldurun. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güllaç
Çilekli Pasta
Patates Püresi Yatağında Kabak
Elmalı Turşu
Çerkez Böregi Velibah
Çiğ Köfte Tarifi (Etsiz)
Hdabla | © 2025 |