Şeftali Reçeli
Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg şeftali
- 6,5 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım limon suyu
Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri yıkayıp soyalım.
- Şeftalilerin çekirdeğini çıkarıp küp küp doğrayıp tencereye alalım.
- Doğradığımız şeftalilerin üzerine toz şekeri ilave edip 5-6 saat kadar bekletelim. (suyunu salması için, ben geceden beklettim ).
- 5 saatin sonunda suyunu salınca tencereyi kısık ateşe alıp alalım.
- Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpüğü alalım.
- Kısık ateşte 10 dakika kaynadıktan sonra bir çay kaşığı tereyağı ek edelim ve 15 dakika daha kaynatalım.
- Son olarak yarım limon suyu ek edip 5 dakika daha kaynatalım.
- Ardından ocaktan alalım.
- Uzun müddet koruma etmek için reçeli sıcak olarak kavanoza doldurup kapağını üç geri sonra ileri olacak biçimde kapatalım.
- Hemen tüketecekseniz bu süreci yapmayın soğutup kavanoza doldurun. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









