Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği yıkayıp 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Mercimekler uygunca pişip hafif sulu kalınca ocağı kapatın.
  3. Haşlanan mercimeğin içine ince bulguru ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve bulgurun şişmesi için yarım saat bekletin.
  4. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  5. Kavrulmuş soğanlı salçayı mercimekli karışıma ekleyip tuz, kimyon, karabiber ve pul biberi ek edin. Nar ekşisini de ekleyerek uygunca yoğurun.
  6. Karışım biraz soğuduktan sonra ince doğranmış maydanoz ekleyip tekrar yoğurun.
  7. Harçtan küçük modüller koparıp elinizle sıkarak biçim verin.
  8. Marul yapraklarıyla ve limon dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!😋.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftali Ve Nektarin İle Dondurma
Kuzu Göbeği Kavurması
Sumaklı, Domatesli, Zeytinyağlı Biber Dolması
Pizza Poğaça
Bisküvili Tiramisu
Paçanga Böreği (En Lezzetli Börek)
Hdabla | © 2025 |