Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı

Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram ceviz
- 3-4 adet patlıcan
- 1 diş sarımsak
- Kişniş (tazesi varsa ince kıyılmış 1 tatlı kaşığı- yoksa 1 çay kaşığı tozu)
- 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
- Tuz
- 1 çay bardağı sıcak su
Patlıcanları kızartmak için;
- Ayçiçek yağı
Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç gerecimizi hazırlıyoruz. Cevizleri rondoya koyup üzerine 1 çay bardağı sıcak suyu ek ediyoruz (bu yaptığımız işle hem cevizin beyaz kalmasını hem de sürülebilir bir kıvam almasını sağlamak için)
- Homojen bir karışım elde ettikten sonra geri kalan materyalleri de katıp, tekrar rondodan geçiriyoruz. İç materyalimiz hazır.
- Patlıcanları fotoğraflar da gösterdiğim üzere (çok ince olmayacak- çok kalın olmayacak) formda uzun uzun kesiyoruz. Her iki tarafını tuzlayıp bırakıyoruz (bu süreci patlıcanın içindeki suyunu çıkarması için yapıyoruz) daha sonra tuzladığımız patlıcanları diğer süreç yapmadan ayçiçek yağında kızartıyoruz (kızartma tenceresinden çıkardığımız patlıcanları havlu kağıda serip fazla yağlarını alıyoruz)
- Daha sonra patlıcanların üstüne tatlı kaşığı yardımıyla hazırladığımız iç harcımızdan yayarak sürüyoruz ve rulo halinde yuvarlıyoruz. Deneyin tadına bayılacaksınız.
Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








