San Sebastian Cheesecake

San Sebastian Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram krem peynir (labne)
  • 200 ml krema (sıvı krema, % 30-35 yağ oranında)
  • 200 gram toz şeker (1 su bardağı)
  • 3 büyük yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü (veya 1 paket vanilin)

San Sebastian Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kelepçeli bir kek kalıbını (22cm) yağlı kâğıt ile kaplayın.
  2. Kâğıdı fazla düzgün yerleştirmeyin, hafif kırışık olması değerli zira cheesecake’in biçimini belirler.
  3. Karıştırma kabına krem peynir ile kremayı koyun ve çırpın.
  4. Nişasta ve şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin.
  5. Şeker büsbütün eriyene kadar düşük zamanda çırpın. Akabinde vanilyayı da ekleyin.
  6. Yumurtaları kesinlikle tek tek ekleyin.
  7. Her eklediğiniz yumurtayı güzelce karıştırdıktan sonra oburunu ekleyin.
  8. Karışımı kalıba dökün ve fırına verin. 200°c’de yaklaşık 35-40 dakika pişirin. (fırından fırına ayar değişebilir. Denetimli pişirin. ) üstü düzgünce kızarıp yanık bir görünüm almalı lakin içi hafif akışkan kalmalı.
  9. Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Sonrasında en az 4-5 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin.
  10. Soğuduktan sonra dilimleyerek ister sade, ister meyveyle, isterseniz de çikolata sosu ile servis edin. Afiyet olsun!🤤.

San Sebastian Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazanda Buzluk İçin Tahinli Çörek (Videolu)
Fırında Bütün Tavuk
Tam Kıvamında Mercimek Çorbası
Ramazan Pidesi (Fırınları Aratmayan Yumuşacık)
Patatesli Yumurta
Lokum Gibi Et Kavurma
Hdabla | © 2025 |