San Sebastian Cheesecake
San Sebastian Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram krem peynir (labne)
- 200 ml krema (sıvı krema, % 30-35 yağ oranında)
- 200 gram toz şeker (1 su bardağı)
- 3 büyük yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü (veya 1 paket vanilin)
San Sebastian Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kelepçeli bir kek kalıbını (22cm) yağlı kâğıt ile kaplayın.
- Kâğıdı fazla düzgün yerleştirmeyin, hafif kırışık olması değerli zira cheesecake’in biçimini belirler.
- Karıştırma kabına krem peynir ile kremayı koyun ve çırpın.
- Nişasta ve şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Şeker büsbütün eriyene kadar düşük zamanda çırpın. Akabinde vanilyayı da ekleyin.
- Yumurtaları kesinlikle tek tek ekleyin.
- Her eklediğiniz yumurtayı güzelce karıştırdıktan sonra oburunu ekleyin.
- Karışımı kalıba dökün ve fırına verin. 200°c’de yaklaşık 35-40 dakika pişirin. (fırından fırına ayar değişebilir. Denetimli pişirin. ) üstü düzgünce kızarıp yanık bir görünüm almalı lakin içi hafif akışkan kalmalı.
- Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Sonrasında en az 4-5 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek ister sade, ister meyveyle, isterseniz de çikolata sosu ile servis edin. Afiyet olsun!🤤.
San Sebastian Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











