Browni Tadında Islak Kek

Browni Tadında Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şeker vanilin
  • 3.5 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un

Sosu için;

  • 1.5 su bardağından biraz fazla süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket sütlü çikolata (80 gr-100 gram arası)

Browni Tadında Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için yumurtaları ve şekeri köpükleşip beyaz olana kadar çırpalım, sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  2. Geri kalan kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyelim çırpmaya devam edelim pürüzsüz bir kek hamuru elde edelim.
  3. Yağlanmış fırın kabına hamuru dökelim, evvelce ısıtılmış 180 derece fırında denetimli pişirelim pişen keki fırından alıp birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim ve sonra dilimleyip dinlenmeye bırakalım.
  4. Kek fırından çıkınca sosu hazırlayalım. Sosu için; süt,sıvı yağ,kakao ve şekeri karıştırarak ısıtalım.
  5. Kaynatmadan sosu ocaktan alalım ve çikolatayı ekleyip eritelim.
  6. Fırından yeni çıkmış birinci sıcaklığı çıkan kek dilimlerine sıcak sosu dökelim. 4-5 saat sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun 💫❤️.

Püf noktalar; un ölçüsünü denetimli ekle: hamurun kıvamı biraz akışkan kalmalı, çok ağır olursa kek ağırlaşır.

Şeker ve yumurtayı düzgün çırp: köpürüp kabarana kadar çırptığında kek daha süngerimsi olur.

Kakaoyu kesinlikle ele: topaklanma önlenir ve kek daha homojen pişer.

Sos sıcaklığına dikkat et: kaynatmadan yalnızca ısıt, aksi halde kesilir yahut yağı ayrışır. Sosu keke çabucak dök: kek sıcakken dökersen daha âlâ emer, browni kıvamı yakalanır.

Fırın kapağını birinci 20 dakika açma: kekin kabarması bozulmaz. •

Dinlendirme mühleti: sosu döktükten sonra kısa müddet beklet, böylelikle kek daha nemli ve lezzetli olur.

Servis önerisi: yanına bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Browni Tadında Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Nefis Ispanaklı Kıymalı Börek
Alman Keki
Sade Kapya Biberli Kahvaltılık Sos
Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili)
Akşam Yemeği Menüsü
Hamuru Yoğurmadan Katlama İle Mayalanan Bazlama
Hdabla | © 2025 |