Yüksük Çorbası
Yüksük Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı mantı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereyi ocağa alıp yağ ek edelim ,üzerine nane ,salça ve karabiberi de ek edip 1-2 dakika karıştıralım.
- 5 su bardağı suyu ekleyip kaynatalım ,kaynayan suya evvel nohutu ek edelim, 2-3 dakika sonra mantıyı ek edelim.
- Tuz ek edelim kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp yaklaşık 15-16 dakika pişirelim.
- Çorbamız servise hazır birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Yüksük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















