Yüksük Çorbası

Yüksük Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı mantı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencereyi ocağa alıp yağ ek edelim ,üzerine nane ,salça ve karabiberi de ek edip 1-2 dakika karıştıralım.
  2. 5 su bardağı suyu ekleyip kaynatalım ,kaynayan suya evvel nohutu ek edelim, 2-3 dakika sonra mantıyı ek edelim.
  3. Tuz ek edelim kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp yaklaşık 15-16 dakika pişirelim.
  4. Çorbamız servise hazır birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Yüksük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etimekli Közleme Tarifi
Bezelye Yemeği (Etsiz)
Mayasız Pişi
Makarna Tarifi
Meyve Düşü Keki – Yumuşacık
Patates Salatası (Salatalık Turşusu İle)
Hdabla | © 2025 |