Sulu Sebze Şöleni
Sulu Zerzevat Şöleni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 2 adet patates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 2 adet domates
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1,5 su bardağı sıcak su
Sulu Zerzevat Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın, tuzlu suda 10 dk bekletip acısını alın.
- Kabak ve patatesleri küp doğrayın.
- Biberleri ince doğrayın.
- Soğanı yemeklik, sarımsağı ince kıyın.
- Tencereye zeytinyağını alın, soğanı ve sarımsağı kavurun.
- Biberleri ekleyin, birkaç dakika çevirin.
- Patlıcan, kabak ve patatesleri ekleyin, karıştırarak 5 dakika kavurun.
- Küp doğranmış domatesi ve salçayı ekleyin.
- Tuz ve baharatları ek edin.
- Üzerine sıcak suyu ekleyin, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar (25-30 dk) pişirin.
Sulu Zerzevat Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






