Sulu Sebze Şöleni

Sulu Zerzevat Şöleni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 2 adet domates
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Sulu Zerzevat Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın, tuzlu suda 10 dk bekletip acısını alın.
  2. Kabak ve patatesleri küp doğrayın.
  3. Biberleri ince doğrayın.
  4. Soğanı yemeklik, sarımsağı ince kıyın.
  5. Tencereye zeytinyağını alın, soğanı ve sarımsağı kavurun.
  6. Biberleri ekleyin, birkaç dakika çevirin.
  7. Patlıcan, kabak ve patatesleri ekleyin, karıştırarak 5 dakika kavurun.
  8. Küp doğranmış domatesi ve salçayı ekleyin.
  9. Tuz ve baharatları ek edin.
  10. Üzerine sıcak suyu ekleyin, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar (25-30 dk) pişirin.

Sulu Zerzevat Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mandalinalı Miss Lokumlar
Siyez Unlu Rafine Şekersiz Kuru Üzümlü Kurabiye
Domatesli Yoğurt Çorbası
Çıtır Yulaflı Omlet (Efsane Lezzet)
Fırında Sebzeli Kıyma
Ispanaklı Kremalı Kek
Hdabla | © 2025 |