Gaziantep Usulü Söğürme
Gaziantep Yolu Söğürme Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet domates
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane söğürmelik patlıcan
- 1 tane biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Gaziantep Adabı Söğürme Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları biberi ve domatesleri fırına gönderelim. Yakınınızda fırın yok ise konutta kendi fırınınızda da yapabilirsiniz.
- Bir tepsiye zerzevatları dizip fırına koyalım 35 dakika pişirelim.
- Pişen zerzevatları fırında alıp soyalım.
- Daha sonra soğanları soyup doğrayalım ve ocakta kavuralım.
- Daha sonra domatesleri ve biberleri de doğrayıp biraz karıştıralım.
- En son patlıcanları doğrayıp içine koyalım tuzu ve pul biberi ekleyip servis edelim.
Gaziantep Tarzı Söğürme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










