Şipşak Poğaça

Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 3 tane kabartma tozu

İsteğe nazaran;

  • Kaşar
  • Peynir
  • Patates (Ben hem boş hemde kaşarlı sosisli yaptım)

Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt ,sıvı yağı, yumurta akı ve tuzla hoş karıştırın.
  2. Ardından kabartma tozlarını atın, daha sonradan unu atın ,ele yapışmayacak bir hamur olacak.
  3. Güzel bir formda yoğurduktan sonra içine harcını koyup kapatıp biçim veriyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz ve susam attıktan sonra 180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz afiyet olsun.

Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nişastasız Kurabiye Tarifi
Kıymalı Pide
Kız Kıza Date Masası
Narlı Mor Lahana Salatası
Fenomen Pasta Despotico
Pamuk Poğaça
Hdabla | © 2025 |