Şipşak Poğaça
Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 3 tane kabartma tozu
İsteğe nazaran;
- Kaşar
- Peynir
- Patates (Ben hem boş hemde kaşarlı sosisli yaptım)
Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt ,sıvı yağı, yumurta akı ve tuzla hoş karıştırın.
- Ardından kabartma tozlarını atın, daha sonradan unu atın ,ele yapışmayacak bir hamur olacak.
- Güzel bir formda yoğurduktan sonra içine harcını koyup kapatıp biçim veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz ve susam attıktan sonra 180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz afiyet olsun.
Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















