Çilekli Magnolia
Çilekli Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 paket krema (200ml)
- 1 paket burçak bisküvi yahut bebe bisküvisi (ben bu tanımda burçak kullandım)
- Çilek
- Fındık
Çilekli Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarısını ekleyin.
- Orta ateşte daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilini ekleyip karıştırın.
- Muhallebinin üzerini streç sinema ile kaplayarak (temas edecek şekilde) soğumaya bırakın.
- Bisküvileri ve fındığı rondodan geçirerek un haline getirin.
- Çilekleri yıkayıp temizledikten sonra küçük küpler halinde doğrayın.
- Muhallebi büsbütün soğuduktan sonra içine kremayı ekleyin ve mikserle 3-4 dakika çırpın.
- Kuplara yahut kaselere evvel bir kat fındıkla karıştırdığımız bisküviden yerleştirin.
- Sonra çilekleri fotoğraftaki üzere dizelim ve akabinde muhallebisini koyun.
- Üzerine tekrar bisküvili karışımdan yerleştirin ve çilek dilimleriyle süsleyin. Afiyet olsun. 😋.
Çilekli Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






