Kuru Meyveli Dondurmalı İrmik Helvası (2 Kişilik)

Kuru Meyveli Dondurmalı İrmik Helvası (2 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru üzüm
  • 1 adet doğranmış kuru kayısı
  • 1 adet doğranmış kuru incir
  • İsteğe bağlı 1 avuç içi kadar ceviz
  • 1 su bardağı su ve süt karışımı
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şekeri

Kuru Meyveli Dondurmalı İrmik Helvası (2 Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tereyağ ve zeytinyağımı ocağa koyup eriyince içerisine irmiğimizi ek edip kısık ateş de 10 dakika kadar kavuruyoruz.
  2. Ayrı bir kabın içinde 1 su bardağı su ve süt karışımını 1 çay bardağı şekeri kısık ateşte şeker eriyine kadar karıştırıyoruz. Kaynatmıyoruz.
  3. Kavrulan irmiğimize yıkayıp süzdüğümüz kuru meyveli karışımları ekliyoruz.
  4. Hemen şerbeti döküp kısık ateşte çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Kıvamı size kalmış daha sulu isterseniz çok fazla pişirmenize gerek yok daha katı kıvamlı seviyorsanız biraz daha fazla pişirmeniz gerekebilir.
  6. Altını kapatıp tencerenin ağzını kağıt havlu ile kapatıyoruz 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  7. İçerisine dilediğiniz dondurma sürebilir çikolata vs. Dilediğiniz ne varsa koyabilirsiniz.
  8. Üzerine tahin gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🙂.

Kuru Meyveli Dondurmalı İrmik Helvası (2 Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Siyah Pirinç Pilavı
Çiçekli Enginar Dolması
Çıpçıtır El Açması Tadında Börek
Zeytinyağlı Taze Bezelye
Sıvıyağlı Şekerpare Tatlısı
Şerit Poğaça
Hdabla | © 2025 |