Tiramisu Kurabiye
Tiramisu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 120 gram tereyağ yahut margarin
- 120 gram esmer şeker
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 180 gram un
- 15 gram nişasta
- 1,5 tatlı kaşığı nescafe
- 1 yemek kaşığı sıcak su
- Çay kaşığının ucuyla tuz
Üst kreması için;
- 100 ml soğuk krema
- 100 gram labne
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
Tiramisu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kremayı hazırlıyoruz zira dolapta biraz donması gerekiyor. Bunun için tüm materyalleri bir kaba alıp düzgünce çırpıyoruz. Bu kadar ☺️.
- Kurabiye için; tereyağ ve şekeri güzelce karışana kadar çırpıyoruz.
- Yumurtayı ekleyip tekrar çırpıyoruz ve daha sonra kahveyi de ekliyoruz.
- Karıştıktan sonra en son kuru materyalleri de ekliyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamur cıvık olursa un ölçüsünü ayarlayın, artırın.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 13-14 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca sıcakken üstüne bardakla yavaşça bastırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerini kremayla süslüyoruz. En üste de kakao serpip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun 😋.
Tiramisu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








