Tiramisu Kurabiye

Tiramisu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 120 gram tereyağ yahut margarin
  • 120 gram esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 180 gram un
  • 15 gram nişasta
  • 1,5 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı sıcak su
  • Çay kaşığının ucuyla tuz

Üst kreması için;

  • 100 ml soğuk krema
  • 100 gram labne
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin

Tiramisu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kremayı hazırlıyoruz zira dolapta biraz donması gerekiyor. Bunun için tüm materyalleri bir kaba alıp düzgünce çırpıyoruz. Bu kadar ☺️.
  2. Kurabiye için; tereyağ ve şekeri güzelce karışana kadar çırpıyoruz.
  3. Yumurtayı ekleyip tekrar çırpıyoruz ve daha sonra kahveyi de ekliyoruz.
  4. Karıştıktan sonra en son kuru materyalleri de ekliyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamur cıvık olursa un ölçüsünü ayarlayın, artırın.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 13-14 dk pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkınca sıcakken üstüne bardakla yavaşça bastırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  7. Soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerini kremayla süslüyoruz. En üste de kakao serpip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun 😋.

Tiramisu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dana Bonfile İle Çok Basit Fine Dining Tabak
Islak Kek (Daha Islağı Yok)
Bebekler İçin Sebzeli Pirinç Maması
Sebzeli Kuzu Haşlama
Erzincan Tulum Peynirli Akdeniz Salatası
Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |