Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker (200 g)
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su (pirinçi haşlamak için)
- 3 yemek kaşığı nişasta (buğday yahut mısır nişastası)
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp süzün. Küçük bir tencerede 2 su bardağı suyla yumuşayana kadar haşlayın. Çok az sulu kalacak.
- 1 litre sütü ve vanilyayı haşlanmış pirinçe ekleyin, orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Bir kasede 3 yemek kaşığı nişastayı yarım su bardağı süt ile açın. Sütlaç kaynayınca nişasta ve şekeri ekleyin ve 10 dk daha daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Hazırladığınız sütlacı ısıya sağlam fırın kaselerine paylaştırın.
- Kaseleri içi su dolu bir fırın tepsisine dizin. Evvelden 180°c’ye ısıtılmış fırının üst rafında üstleri kızarana kadar (fanlı ayarında) pişirin.
- Fırından çıkan sütlaçları oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun ve akabinde servis edin. Afiyet olsun!😋.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







