Kahveli Bisküvili Pasta (Tiramisu Tadında)
Kahveli Bisküvili Pasta (Tiramisu Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 lü paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
Krem şanti için;
- 1 su bardağı süt
- Krem şanti
Islatmak için;
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
Süslemek için;
- Kakao
Kahveli Bisküvili Pasta (Tiramisu Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 litre sütün içine un, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve vanilyayı koyup kaynayıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Ocaktan aldığımız muhallebi nin üzerini streç sinema yada poşet ile hava almayacak formda kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebi soğurken kremşantiyi çırpıp dolaba alıyoruz.
- Soğuyan muhallebinin içerisine kremşantiyi ekleyip çırpıyoruz.
- Daha sonra bir kabın içerisine bisküvileri ıslatmak için kahve şeker ve suyu koyup karıştırıyoruz.
- Bisküvileri kahve ile ıslatıp tepsiye çiziyoruz ve üzerine muhallebiyi ekliyoruz kat kat olacak biçimde bir bisküvi bir muhallebi yapıyoruz.
- En son döktüğümüz muhallebinin üzerine kakao tozu serpiyoruz ve dolapta 2 saat kadar dinlendiriyoruz. Afiyet olsun :).
Kahveli Bisküvili Pasta (Tiramisu Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















