Enfes Kadayıflı Muhallebi

Enfes Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Kadayıf için:

  • 300 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı, iri kırılmış)

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut buğday)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krema (200 ml)

Enfes Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kadayıfları ince ince kıralım.
  2. Tavada tereyağını eritip şekeri ekleyelim.
  3. Kadayıfları ekleyip kısık ateşte kavuralım, rengi altın sarısı olana kadar çevirip cevizi ekleyip karıştıralım, ocaktan alalım.
  4. Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyelim.
  5. Çırparak karıştıralım kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirelim.
  6. Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve kremayı ekleyip mikserle 3-4 dk çırpalım.
  7. Geniş bir borcamın tabanına kavrulmuş kadayıfın yarısını dökelim.
  8. Üzerine muhallebinin tamamını yayalım.
  9. En üste kalan kadayıfı serpelim.
  10. Buzdolabında en az 2-3 saat soğutalım.
  11. Kare dilimler halinde kesip servis edelim.
  12. Daha şık sunum için kuplara ya da bardaklara da paylaştırabilirsin.

Enfes Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Kırmızı Pancar Salatasi
Cevizli Sucuk
Domates Soslu Yumurta Tarifi (Kahvaltılık)
Bebekler İçin Yoğurtlu Şehriye Çorbası
Sigara Böreği (Buzluk İçin)
Sağlıklı Dondurma
Hdabla | © 2025 |