Kuru Barbunya Pilaki
Kuru Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase kuru barbunya ( evvelce ısıtılmış)
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk domates
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- İsteğe bağlı tuz
- 1 cimdik şeker
Kuru Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önceden ıslatılmış barbunyayı tencereye alıp üzerine kadar su koyup 20 dakika kaynatalım. ( bu süreç hem gazı çıksın hemde önden biraz pişsin diye. ).
- Soğanları julyen halde doğrayıp tencereye alın ve kavurun.
- Kavrulan soğanın üzerine sırasıyla patatesleri havuçları ve domatesleri ekleyelim. ( görselde ki üzere doğranmış. ).
- Bir tıp zerzevatları kavurduktan sonra üzerine barbunyaları ek edelim.
- Barbunyanın üzerine baharatlarını ek edelim ve bir çeşitte karıştıralım.
- Barbunyaların üzerine geçinceye kadar su ekleyelim kısıl ateşte suyunu hafif çekene kadar pişirelim suyu çektiğinde pişmemişse 2 çay bardağı daha su pişirmesini sağlayalım. Pişen barbunyanız yemeğe hazır.
- İsteğe bağlı olarak soğuk ya da sıcak yenilebilir.Afiyet olsun.
Kuru Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















