Kandil Simidi (25adet)

Kandil Simidi (25adet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta (sarısı üstüne, beyazı içine)
  • 1 tatlı kaşığı sirke (gevreklik için)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekle)

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Bolca susam

Susamsız olanı için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Kandil Simidi (25adet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, sirke, şeker, tuz ve mahlebi ekleyip karıştırın.
  2. Unu ve kabartma tozunu azar azar ek ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan cevizden biraz küçük eşit kesimler koparıp, ince uzun şeritler yapıp, uçlarını üç parmağınızın etrafında birleştirip halka biçimi verin.
  4. Yarısını evvel hazırladığınız pekmezli suya sonra susama bulayın. Öbür yarısının üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180°c fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dk pişirin. Afiyet olsun. 😋.

Kandil Simidi (25adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brawnola – Alternatif Brownie
Kıymalı Tava
Salçalı Yoğurt Çorbası
Fırında Kolay Adana Köfte
Tarhana Çorbası (Kıymalı Ve Çiğceli)
Sandviç Ekmeği Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |