Kandil Simidi (25adet)
Kandil Simidi (25adet) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta (sarısı üstüne, beyazı içine)
- 1 tatlı kaşığı sirke (gevreklik için)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (kontrollü ekle)
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Bolca susam
Susamsız olanı için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Kandil Simidi (25adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, sirke, şeker, tuz ve mahlebi ekleyip karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu azar azar ek ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan cevizden biraz küçük eşit kesimler koparıp, ince uzun şeritler yapıp, uçlarını üç parmağınızın etrafında birleştirip halka biçimi verin.
- Yarısını evvel hazırladığınız pekmezli suya sonra susama bulayın. Öbür yarısının üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dk pişirin. Afiyet olsun. 😋.
Kandil Simidi (25adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








