Mangal Lezzetinde Tavuk Köfte
Mangal Lezzetinde Tavuk Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 modül tavuk göğsü
- 1 avuç maydanoz
- 3-4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet kapya biber
- 1-2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Mangal Lezzetinde Tavuk Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu, maydanozu ve galeta unu rondodan geçirip kıyalım.
- Kıydığımız tavugu kabın içerisine alalım.
- Üzerine kıydığımız biberleri ve soğanı, tuz, baharatları ekleyip elimizle güzelce yoguralım.
- Dilerseniz harcın üzerine biraz sıvı yağ katabilirsiniz.
- Üzerini kapatıp 1 saat buzdolabında bekletelim.
- 1 saat sonra harctan paraçalar kopartıp elinizle köfte formunda hal verin.
- Kızgın yağda orta ateşte köfte gerili önlü kızartalım. Deneyeceklere simdiden afiyet olsun ♥️🤗.
Mangal Lezzetinde Tavuk Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















