Mozaik Pasta
Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram petibör bisküvi
- 100 gram eritilmiş margarin ya da tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri elinizle iri modüller halinde kırın, çok ufaltmayın.
- Ayrı bir kapta süt, kakao, şeker ve eritilmiş tereyağını düzgünce karıştırın.
- Karışım homojen olunca kırılmış bisküvileri içine ekleyin.
- Ceviz yahut fındık da ek edin, karıştırın.
- Streç sinema serilmiş bir kalıba ya da tezgâha alın, rulo formunda sarın.
- Buzlukta en az 2-3 saat bekletin.
- Dilimleyerek servis edin. 👉 üzeri için istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz 👍.
Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






