Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı un

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı şeker

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek harcı için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  2. Sırasıyla süt, sıvı yağ, kakao, vanilin ve unu ekleyin.
  3. En son kabartma tozunu koyup spatula ile karıştırın.
  4. Yağlanmış tepsiye döküp evvelden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 30-35 dk pişirin.
  5. Sosu hazırlamak için süt, sıvı yağ, kakao ve şekeri küçük bir tencerede kaynatmadan ısıtın.
  6. Kek fırından çıktıktan sonra 5 dk dinlendir, üzerine kürdanla delikler aç ve sosu her yerine eşit dökün.
  7. Üzerini kapatıp sosu çekmesi için bekletin. İsterseniz ceviz, hindistan cevizi yahut çikolata kesimleriyle süsleyebilirsiniz. 👉 soğuyunca çok daha lezzetli oluyor.

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Izgara Köfte
Tuzlu Susamlı Kurabiye
Yumurtalı Fasülye Kavurması
Paçanga Böreği (En Lezzetli Börek)
Kremalı Tavuk Fileto
Şekerpare
Hdabla | © 2025 |