Erişteli Avunya Mantısı
Erişteli Avunya Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Erişteyi haşlamak için:
- 500 ml kadar kaynar su
- 1 paket erişte ( 500 gr)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yoğurt sosu için :
- 500 gram yoğurt
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
Tavuk budu için gereken gereçler:
- 2 adet tavuk budu
- Haşamak için gereğince su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 adet kapya biberi
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Damak tadımıza nazaran ayarlayabilirsiniz:
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Butu haşlamak için:
- 1 adet kemikli but (haşlanıp iri didiklenecek )
- Tavuk budunun üzerini geçecek kadar su
Erişteli Avunya Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavada tavuk budunu haşlayalım.
- Haşlanmış olan budu soğumaya bırakalım ve biraz iri biçimde didikleyelim. Kenarda bekletelim.
- Diğer taraftan uygun bir tavaya 500 ml kaynar su ek edelim tuzu,sıvı yağı ekleyip tekrar su kaynayınca erişteyi ek edelim.
- Pişmiş olan eniştenin suyunu süzelim.
- Yarım su bardağı makarna suyundan alalım kenarda bekletelim.
- Makarnayı uygun geniş bir kaba alalım.
- Makarna suyundan üzerine gezdirelim.
- 4 kepçe tavuk suyundan gezdirelim.
- Kaşık yardımı ile karıştıralım kenarda bekletelim.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.
- Bir iki damla soğuk su ek edelim buz dolabında bekletelim.
- Uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine küp küp doğranmış soğanı ek edelim ve kavuralım.
- İnce ince kıyılmış biberi ek edelim. Yumuşayıncaya kadar kavuralım.
- Domatesi robottan geçirelim suyunu ek edelim salça ek edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım. Baharatları ek edelim.
- Kenarda bıraktığımız tavuğu ek edelim biraz soteleyelim.
- Erişteyi kaşık yardımı ile karıştıralım. Sarımsaklı yoğurdu ek edelim. Servis tabağına alalım.
- Üzerine tavuk harcını gezdirelim.
- Uygun bir kaba yağ ek edelim kızgın yağın üzerine yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber ek edelim biraz yakalım. Servis anı tabağın üzerine gezdirelim.
Not ;soğuk servis yapalım afiyet olsun.
Erişteli Avunya Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













