Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilogram kuzu kıyma
  • 5 büyük uzunluk patlıcan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 adet domates
  • 5 adet biber

Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar 3-4 parmak kalınlığında kesilir.
  2. Domatesler elma dilimi halinde kesilir biberler büyükçe doğranır.
  3. Kıymaya baharatları koyulur.
  4. Bir patlıcan bir kıyma olacak biçimde tepsiye dizilir .
  5. Ardından domates ve biberler tepsinin ortasına alınır ve üstüne yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı tuz koyulur.
  6. Önceden ısıtılmış fanlı ayarda fırında kızarana kazar pişirilir.

Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bonibonlu Kurabiye
Milföyden Kat Kat Tarifi
Sufle ( Tam Kıvamında Enfes )
Pizza
Fıstıklı Çikolatalı İçi Sürprizli Kurabiye
Yoğurtlu Şalgam Salatası
Hdabla | © 2025 |