Yaren (Haşhaşlı Gözleme)

Yaren (Haşhaşlı Gözleme) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı (200 ml) un
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su
  • Bir paket hazır haşhaş ezmesi (sürülebilir olandan)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Yaren (Haşhaşlı Gözleme) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle un, su, tuz ve 5 yemek kaşığı yağı karıştırıp yoğuruyoruz. Düzgünce yoğurulması değerli.
  2. Haşhaş ezmesine yarım su bardağı zeytinyağını koyuyoruz ve sürülebilir kıvama getiriyoruz.
  3. Hamuru servis tabağı büyüklüğünce açıyoruz ve içine haşhaşlı harcı sürüyoruz. Bunu rulo yapıp kenara alıyoruz.
  4. Hamur 10 dakika dinlendikten sonra hamuru tekrar açıyoruz( pişireceğiniz tabanın büyüklüğüne göre).
  5. Orta ateşte gözleme pişirir üzere pişiriyoruz.
  6. İçine istediğiniz materyalleri koyarak afiyetle yiyebilirsiniz😋🍞.

Yaren (Haşhaşlı Gözleme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi
Yeşil Elmalı Kereviz Salatası (Videolu)
Muzlu Ve Lotuslu Magnolia
Pırasalı Yulaf Börek/ Kek
Narlı Çikolata Topları
Kuru Pasta
Hdabla | © 2025 |