Yaren (Haşhaşlı Gözleme)
Yaren (Haşhaşlı Gözleme) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı (200 ml) un
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar ılık su
- Bir paket hazır haşhaş ezmesi (sürülebilir olandan)
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Yaren (Haşhaşlı Gözleme) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un, su, tuz ve 5 yemek kaşığı yağı karıştırıp yoğuruyoruz. Düzgünce yoğurulması değerli.
- Haşhaş ezmesine yarım su bardağı zeytinyağını koyuyoruz ve sürülebilir kıvama getiriyoruz.
- Hamuru servis tabağı büyüklüğünce açıyoruz ve içine haşhaşlı harcı sürüyoruz. Bunu rulo yapıp kenara alıyoruz.
- Hamur 10 dakika dinlendikten sonra hamuru tekrar açıyoruz( pişireceğiniz tabanın büyüklüğüne göre).
- Orta ateşte gözleme pişirir üzere pişiriyoruz.
- İçine istediğiniz materyalleri koyarak afiyetle yiyebilirsiniz😋🍞.
Yaren (Haşhaşlı Gözleme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







