Siyezli Kızarmış Sebze Salatası

Siyezli Kızarmış Zerzevat Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı siyez buğdayı
  • 6 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı tuz

Sebzeleri:

  • 1 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kırmızı kapya biberi
  • 1 adet büyük kırmızı kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram bebek ıspanağı

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine:

  • 75 gram kare beyaz peynir
  • 1 avuç maydanoz (arzu edilirse)

Siyezli Kızarmış Zerzevat Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceredeki tuzlu su kaynayınca siyez buğdayı eklenir. Kapağı kapalı biçimde, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirilir. Akabinde ocak kapatılarak demlenmeye bırakılır. Fazla suyu varsa süzülür.
  2. Kare doğranmış patlıcan, kabak, kapya biber ve uzun dilimlenmiş kırmızı soğan, yağ ve tuzla harmanlanır. Yağlı kâğıt serili tepsiye yayılır ve 200 derecelik fırının orta kısmında yaklaşık 20 dakika kızartılır.
  3. Sarımsak rendelenir ve başka gereçlerle birlikte karıştırılarak sos hazırlanır.
  4. Haşlanmış siyez buğdayı, fırında kızaran sebzeler, ıspanak ve sos bir ortada karıştırılır. Servis tabağına alınır.
  5. Üzerine kare doğranmış yahut ufalanmış beyaz peynir ve dileğe nazaran kıyılmış maydanozla süslenir.

Siyezli Kızarmış Zerzevat Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftalisi Bol Şeftalili Kek
Yeni Gelin Pastası
Magnolia (Çilekli/Meyveli)
Kahvaltılık Biber Dolması
İçli Köfte Tarifi
Limonata
Hdabla | © 2025 |