Her Yemeğe Yakışan Acı Yağ️

Her Yemeğe Yakışan Acı Yağ️ Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş acı biber (kendim robottan geçirdim.)
  • 3-4 tane kurutulmuş acı biber (acı düzeyinize nazaran ayarlayabilirsiniz miktarları)
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam

Her Yemeğe Yakışan Acı Yağ️ Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını bir tencereye alalım. İçine ince kıyılmış sarımsakları ekleyelim.
  2. Ardından pulbiber, toz biber, kuru biber koyalım. (kuruttuğum acı biberleri 4 e bölerek koydum)
  3. Susamı, tane karabiberi ekleyip karıştıralım.
  4. Ocağın altını en kısıkta açalım. Zeytinyağı ısınana kadar karıştıralım. Yağ kaynamasın yalnızca ısınsın lütfen.
  5. Tarçın ve defne yaprağı ekleyip 1-2 dakika kokusunu verene kadar bekletip çıkaralım.
  6. Acı yağı cam kavanoza alalım. Biberler tabana çökünce ağzını kapatalım. 2 gün sonra yemeye hazır. Afiyet olsun 🙂

Her Yemeğe Yakışan Acı Yağ️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Pasta
Fırında Lezzetli Kemiksiz Soslu Tavuk Eti
Diyet Sufle
Fırın Pilavı (Ruz Muammar)
Hatay Mutfağının Vazgeçilmezi Belen Tava Tarifi
Kıymalı Sebzeli Maş Fasulyesi Yemeği
Hdabla | © 2025 |