Kaymaklı Kurabiye

Kaymaklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram kaymak
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2.5-3 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1’er paket vanilya ve kabartma tozu

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Ceviz yahut fındık (ince kıyım)

(200ml bardak kullandım)

Kaymaklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaymak, vanilya, pudra şekeri ve yumurta sarısını bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Üzerine denetimli bir formda unu ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur eldediz (vaktiniz varsa 30 dk kadar dolapta dinlendirelim daha kolay biçim alır).
  3. Ceviz büyüklüğünde modüller yuvarlayıp üstünü evvel yumurta akına sonra cevize (fındık) batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  4. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında rengi yavaşça sararacak formda pişiriyoruz.

Kaymaklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Dereotlu Poğaça
Nutellalı Tart
Şip Şap Börek Tadında Pırasa
Demleme Usulü Erişte Makarna
4 Malzemeli Glutensiz Rafine Şekersiz Kurabiye
Fındık Ezmeli Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |