Kızarmış Patatesli Omlet
Kızarmış Patatesli Omlet Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 4 yemek kasığı patatesin kızardığı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Patatesi kızartmak için:
- Sıvıyağı
Üzerine:
- 3-4 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızarmış Patatesli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler soyulur halka yahut kare doğranarak tavada yağda kızartılır ve kenarda bekletilir.
- Tavada yalnızca 3-4 yemek kaşığı patatesin kızardığı yağdan bırakılarak soğanlar tuzla birlikte kavrulur ve hazır edilir.
- Hazır olan patatesler tekrar boş tavaya dizilir ve üzerine kavrulmuş soğan yayılır.
- Üzerine yumurta kırılarak tuz ve baharat eklenir.
- Üzeri kapalı bir formda çok kısık ateşte pişirilir.
Kızarmış Patatesli Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















