Kızarmış Patatesli Omlet

Kızarmış Patatesli Omlet Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 4 yemek kasığı patatesin kızardığı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Patatesi kızartmak için:

  • Sıvıyağı

Üzerine:

  • 3-4 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kızarmış Patatesli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler soyulur halka yahut kare doğranarak tavada yağda kızartılır ve kenarda bekletilir.
  2. Tavada yalnızca 3-4 yemek kaşığı patatesin kızardığı yağdan bırakılarak soğanlar tuzla birlikte kavrulur ve hazır edilir.
  3. Hazır olan patatesler tekrar boş tavaya dizilir ve üzerine kavrulmuş soğan yayılır.
  4. Üzerine yumurta kırılarak tuz ve baharat eklenir.
  5. Üzeri kapalı bir formda çok kısık ateşte pişirilir.

Kızarmış Patatesli Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kızlarla Beş Çayı
Portakallı Islak Kek
Glütensiz Kabak Mücver (Fırında)
Portakallı Kek
Karamelli Armutlu Kek
Aile Boyu Anne Keki (Videolu)
Hdabla | © 2025 |