Kurabiye Gibi Kıyır Kıyır Poğaça
Kurabiye Üzere Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik ılık su
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru instant maya
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 5-5,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kurabiye Üzere Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabına oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını alalım.
- Yine yoğurma kabına ılık su, toz şeker ve kuru mayamızı da alıp, birazcık özleştirelim.
- 2 adet yumurtanın bir adedinin sarısını bir köşeye ayırarak yoğurma kabına kalanı ek edelim.
- Unumuzu ve tuzumuzu da ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Hiç beklemeden fırın tepsimize poğaçalarımızı şekillendirerek dizelim üzerlerine yumurta sarısı sürerek çatalla çizikler atalım.
- Tepsimizin üzerine örterek mayalanmaya bırakalım yaklaşık bir saat kafidir.
- 180 derece alt üst fanlı evvelden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar neredeyse 35-40 dakika kadar pişirelim. Birinci sıcağını attıktan sonra servis edilebilir afiyet olsun.
Kurabiye Üzere Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








