Fırında Kat Kat Cevizli Peynirli Lavaş Böreği
Fırında Kat Kat Cevizli Peynirli Lavaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 büyük hazır lavaş
- 320 gram kaşar ve ezine karışık peynir (peynir ölçüsü isteğe nazaran değiştirilebilir )
- 1 avuç ceviz içi
- 1 er çay kaşığı pul biber ve karabiber
- 80 ml süt
- 40 ml sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Fırında Kat Kat Cevizli Peynirli Lavaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için; kaşar peynirini rendele, ezine peynirini ezin. Peynirleri karıştır, ceviz içlerini küçük kesimlere ayırıp ekle. Pul biber ve karabiber ile tatlandır.
- Sosu için; süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırp. Homojen olsun.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt ser. 1. lavaşı yerleştir, yanına 2. lavaşı ekle. Her lavaşa 2 şer yemek kaşığı sos sür, fırçayla yay. Peynirli harcı her bir lavaşa eşit ölçüde ser (ben her lavaşa 4 yemek kaşığı sürdüm) üst kat lavaşları yerleştir, tekrar her bir lavaşa 2şer kaşık sos sür. Kalan peynirli harcı yayın, en üstteki lavaşı koy ve kalan sosu gezdir.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında üstü kızarana kadar pişir. Üstü süratli kızarıyorsa, üstü kızardıktan sonra tepsiyi en alta al ve altını yavaşça kızart (süre 20 dk yazıyorum lakin müddet tutmadım üstü kızarıncaya kadar bekledim).
- Dilimleyerek sıcak servis et. 💡 püf noktası: sosun biraz sulu olmasına dikkat et, lavaşlar bu sayede yumuşak ve lezzetli olur.
Fırında Kat Kat Cevizli Peynirli Lavaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











