Fırında Kat Kat Cevizli Peynirli Lavaş Böreği

Fırında Kat Kat Cevizli Peynirli Lavaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 büyük hazır lavaş
  • 320 gram kaşar ve ezine karışık peynir (peynir ölçüsü isteğe nazaran değiştirilebilir )
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 er çay kaşığı pul biber ve karabiber
  • 80 ml süt
  • 40 ml sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Fırında Kat Kat Cevizli Peynirli Lavaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için; kaşar peynirini rendele, ezine peynirini ezin. Peynirleri karıştır, ceviz içlerini küçük kesimlere ayırıp ekle. Pul biber ve karabiber ile tatlandır.
  2. Sosu için; süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırp. Homojen olsun.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt ser. 1. lavaşı yerleştir, yanına 2. lavaşı ekle. Her lavaşa 2 şer yemek kaşığı sos sür, fırçayla yay. Peynirli harcı her bir lavaşa eşit ölçüde ser (ben her lavaşa 4 yemek kaşığı sürdüm) üst kat lavaşları yerleştir, tekrar her bir lavaşa 2şer kaşık sos sür. Kalan peynirli harcı yayın, en üstteki lavaşı koy ve kalan sosu gezdir.
  4. Önceden ısıtılmış 180°c fırında üstü kızarana kadar pişir. Üstü süratli kızarıyorsa, üstü kızardıktan sonra tepsiyi en alta al ve altını yavaşça kızart (süre 20 dk yazıyorum lakin müddet tutmadım üstü kızarıncaya kadar bekledim).
  5. Dilimleyerek sıcak servis et. 💡 püf noktası: sosun biraz sulu olmasına dikkat et, lavaşlar bu sayede yumuşak ve lezzetli olur.

Fırında Kat Kat Cevizli Peynirli Lavaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Poğaça
Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote
Kruvasan Poğaça
Çeşm-i Nigar Çorbası
Patates Mücver
Bomba Kabak Helvası
Hdabla | © 2025 |