Pratik Börek

Pratik Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet hazır yufka

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 küçük paket süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 2 büyük patates
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı

Pratik Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler soyulup küp küp doğranır ve üzerini geçecek kadar su konulan tencerede haşlanır. Haşlanan patatesler süzülür.
  2. Süzülen patatesler ezilir. Sıvıyağ konulan tavaya toz biber eklenerek kavrulur ve üzerine ezilen patatesler eklenerek birkaç kere karıştırılıp güzelce renk alması sağlanır. İnce ince kıyılmış maydonazlar eklenerek karıştırılır ve tencere ocaktan alınır.
  3. Maden suyu, süt ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır.
  4. Yufka düz bir tabana serilir. Üzerine hazırlanan sos sürülür ve başka yufka üzerine kapatılır. Yufkalar 12 ye bölünür. Yufkaların geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar hazırlanan içten konulur. Kalem formunda sarılır.
  5. Tepsiye dizilen böreklerin üzerine sos kaldıysa çokça sürülür. En sonunda yumurta sarıları sürülür. 200 derece fırında 30 dakika (üzeri kızarıncaya kadar) pişirilir. Afiyet olsun.

Pratik Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Kurabiye
Glutensiz Rafine Şekersiz Kek
Köfteli Patates Yemeği
Somonlu Makarna
Kolay Pizza Tarifi
Ekmek Tarifi (Tam Buğdaylı)
Hdabla | © 2025 |