Beyaz Undan Vazgeçiren Tam Buğday Unlu Zeytinyağlı Poğaça

Beyaz Undan Vazgeçiren Tam Buğday Unlu Zeytinyağlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Bir su bardağından bir parmak eksik soğuk sıkım zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu terayağı (tereyağı yoksa zeytinyağını tam bardak kullanın)
  • 1 yemek kaşığı bal yahut 2 yemek kaşığı toz şeker.
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Yumurta sarısı (üzeri için)
  • Aldığı kadar tam buğday unu ( bu unun yapısına nazaran çok değişiyor 3 bardaktan sonra denetimine bakacağız)

Beyaz Undan Vazgeçiren Tam Buğday Unlu Zeytinyağlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, ılık su, bal yahut şekeri ve mayayı koyup karıştırıyoruz. Maya güzelce içinde erisin diye kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  2. Zeytinyağını ve tereyağını ekliyoruz. Tekrar güzelce karıştırıyoruz.
  3. 2 su bardağı tam buğday ununu ekleyip kaşıkla bir hoş özdeşleştirip cıvık homojen bir hamur elde ediyoruz.
  4. Bundan sonrası değerli, hamura yarım bardak daha unu koyup denetimli olarak yoğuruyoruz. Hamur hafif ele yapışacak durumda olacak. Merak etmeyin sonra toparlanıyor.
  5. Güzelce yoğurup üstünü kapatıp, 20 dakika mayalandırıyoruz.
  6. Mayalanıp kabaran hamuru elimizi hafif yağlayarak tekrar toparlıyoruz ve istediğimiz boyutta yuvarlıyoruz. Ben bazen küçük yapıyorum bazen büyük iki halde de hoş pişiyor.
  7. Tepsiye dizdiğimiz poğaçaları 10 dakika tepsi mayasına bırakıyoruz.
  8. Mayalanan poğaçalara zeytinyağı ile açtığımız yumurta sarısını sürüyoruz. Dilerseniz susam ve çörek otu koyabilirsiniz. Ben çatalla şekillendirdim.
  9. 175 derece evvelce ısıtılmış fanlı fırında üzerleri kabarıp kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkan poğaçaların üzerini bir bezle örtüyoruz ve 10 dakika birinci sıcaklığını giderip buharıyla yumuşacık olmasını sağlıyoruz.
  11. Dilerseniz içerisine patates peynir koyarak yapabilirsiniz biz sade tercih ediyoruz. Zeytinyağı ve tam buğday ununun kokusu ve yedikten sonra asla rahatsız etmeyişi ile pastane poğaçasına ve beyaz una veda ediyorsunuz. Afiyet olsun.

Beyaz Undan Vazgeçiren Tam Buğday Unlu Zeytinyağlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarifi Ustasından; Balaban Kebabı
Fırında Kabak Ve Tatlı Patates
Tereyağlı Bulgur Pilavında Et Sote
Nohutlu Karnabahar
Girit Usulü Kabak Sıyırma
Ispanaklı Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |