Şeftalili Soslu Kek

Şeftalili Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet şeftali fındık

Şeftalili Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Büyük bir kaba 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı şeker ve 1 paket de vanilya ekleyip güzelce çırpalım.
  2. Yaptığımız sostan bir su bardağı kadarını alıp buzdolabına koyalım kalan harca 3 adet yumurta koyalım ve tekrardan mikserle ile çırpalım.
  3. 2 su bardağı un 1 paket de kabartma tozu koyup tekrardan karıştıralım birinci evvel yavaş ondan sonra süratli karıştırmalıyız.
  4. Kek hamurumuz hazır 2 adet şeftalinin kabuklarını soyalım ortadan ikiye kesip içindeki çekirdeği alalım ve yarım ay halinde keselim.
  5. hamurumuzun hepsini pişirme kağıdı serdiğimiz kelepçeli kalıba dökelim ve üstüne şeftalili dilimlerini düzgün bir formda sıralayalım ve evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında 40 dakika boyunca pişirelim.
  6. Piştiğinden emin olduğunuzda kürdan ile test edelim şayet kürdana hamur bulaşıyorsa birazcık daha pişirmeliyiz demektir.
  7. Peki fırından aldıktan sonra buzdolabına koyduğumuz sosu çıkarıp üstüne dökelim susun fırça yardımıyla iyicene gezdirelim.
  8. Servis ederken üstüne kare kare dilimlenmiş şeftali ya da tarçın serpebilirsiniz biz tarçın serpmeyi tercih ettik siz dileğinize nazaran şeftaliler de dinleyebilirsiniz. 💕❤Afiyet olsun ❤💞

Şeftalili Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Nugget
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye
Pratik Kahvaltılık
Kolay Pankek
Makarna Eşliğinde Gulaş Tarifi
Pratik Kütür Kütür Karnabahar Turşusu
Hdabla | © 2025 |