Şeftalili Soslu Kek
Şeftalili Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet şeftali fındık
Şeftalili Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Büyük bir kaba 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı şeker ve 1 paket de vanilya ekleyip güzelce çırpalım.
- Yaptığımız sostan bir su bardağı kadarını alıp buzdolabına koyalım kalan harca 3 adet yumurta koyalım ve tekrardan mikserle ile çırpalım.
- 2 su bardağı un 1 paket de kabartma tozu koyup tekrardan karıştıralım birinci evvel yavaş ondan sonra süratli karıştırmalıyız.
- Kek hamurumuz hazır 2 adet şeftalinin kabuklarını soyalım ortadan ikiye kesip içindeki çekirdeği alalım ve yarım ay halinde keselim.
- hamurumuzun hepsini pişirme kağıdı serdiğimiz kelepçeli kalıba dökelim ve üstüne şeftalili dilimlerini düzgün bir formda sıralayalım ve evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında 40 dakika boyunca pişirelim.
- Piştiğinden emin olduğunuzda kürdan ile test edelim şayet kürdana hamur bulaşıyorsa birazcık daha pişirmeliyiz demektir.
- Peki fırından aldıktan sonra buzdolabına koyduğumuz sosu çıkarıp üstüne dökelim susun fırça yardımıyla iyicene gezdirelim.
- Servis ederken üstüne kare kare dilimlenmiş şeftali ya da tarçın serpebilirsiniz biz tarçın serpmeyi tercih ettik siz dileğinize nazaran şeftaliler de dinleyebilirsiniz. 💕❤Afiyet olsun ❤💞
Şeftalili Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








