Şipşak, Kakao Muhallebili Kek
Şipşak, Kakao Muhallebili Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker +1 yemek kaşığı ilave
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı silme un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Şipşak, Kakao Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için; yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Peşinden süt ve sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır.
- Kakao, un, kabartma tozu, vanilin eklenir tekrar çırpılır. Yağlanmış tart kalıbına dökülür. 2 üç kez düz yerde hava kabarcıkları çıksın diye kalıbımız tezgaha vurulur.
- 180 derece alt üst fansız ayarda 20 dk pişirilir.
- Muhallebiye geçelim. Uygun bir tencerede 2 su bardağı sütün içinde, şeker eritilir.
- Peşinden un kakao ve vanilin eklenir. Muhallebi kıvam alana kadar daima karıştıralım tabanı tutmasın. Bu süreç yaklaşık 5 dakika sürdü. Pişip soğuduktan sonra sıvı yağ ekle karıştır. Şayet ki çok koyu muhallebi olursa iz ölçü süt ile yoğunluğu açabilirsiniz.
- Soğuyan kek ve muhallebi buluşturulur dileğe nazaran üzerini göz zevkinize nasıl hitap ediyorsa süsleyebilirsiniz. Takip edip denediğiniz bu tanımı benimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun.
Şipşak, Kakao Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







