Ev Halkına Tavuk Sote
Ev Halkına Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 modül tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı tereyağ üzerine biraz yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 adet sarımsak
- 2 adet soğan
- 4 adet biber
- 3 adet domates (kabukları soyulmuş)
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Ev Halkına Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuk göğsünü küçük küçük doğrayıp tencereye alalım orta kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirelim aram sıra denetim edelim.
- Tavuk suyunu çekmişse tereyağı ve yağı ekleyelim doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızı ekleyelim. Orta sıra karıştırıp soğanlar ve sarımsaklar pişince biberlerle baharatlarımızı ekleyelim onlarda bir hoş pişince salçamızı ekleyip kavuralım.
- Sonra üzerine 2 su bardağı su ekleyip, kabukları soyulmuş domatesi ekleyip kısık ateşte kapağını kapatalım. Orta sıra denetim edip, pişince servise hazır 👌🏻
Ev Halkına Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














