Revani Samet Usulü

Revani Samet Yolu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Revani Samet Metodu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbet ile başlayalım ocağımızı orta ateş de pişireceğiz tenceremiz küçük uzunluk olabilir şekerimizi ilave edip, daha sonra su ile kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve üstünde beklesin. 8 ila 10 dakika kaynaması için makul.
  2. Kek hazırlamak farketmeksizin bir kap bulun yumurta ve şekeri atıp çırpmaya başlayın elle yapacaksanız bu süreci 5 dakika ülküdür. Çırptığınızda farkedeceğiniz pıtırcıklar olacak onlar olduğu vakit başka gereçleri ek etmeye başlayabilirsiniz.
  3. Bor camınıza fazla olmayacak formda sıvı yağ ile güzelce yayın, daha sonra hamurunuzu dökmeye başlayabilirsiniz.
  4. Fırını işleriniz bitmeye 5 dakika kala açın, daha sonra 170 derecede 40 dakika pişirin.
  5. Daha sonra hazır hale gelen tatlımızın üstüne şerbetimizi güzelce yayalım.
  6. Şerbetimizi döküp en az 2 ila 3 saat dolaba atabilirsiniz.
  7. Dinlene tatlının üstüne rastgele bir süsleme yapabiliriz ancak ben sade halini daha çok sevdiğim için bir şey atmıyorum, tercih sizindir. Şimdiden canım çekti afiyet olsun.

Revani Samet Yolu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamura El Sürmeden Çıtır Çıtır Lokmalar
Haşhaşlı Çörek
Tam Kıvamlı Un Helvası
Leblebili Kurabiye
Kolay Pankek Pasta Tarifi
Limonlu Muhallebi
Hdabla | © 2025 |