Baklava
Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır yufka
- 150 gram tereyağı
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayacağız şekeri ve suyu tenceremize alalım şeker eriyince dek orta ateşte karıştıralım.
- Şeker eriyince ve şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ek edip kısık ateşte 20 dk pişirelim.
- Şerbeti soğumaya bırakalım.
- Ardından hazır yufkayı poşetinden çıkarıp formunu hiç bozmadan iki kat katlayıp uzun şerit rulolar halinde kabımıza uygun formda keselim.
- Fırın kabına aldığımız yufka ruloları dilimleyelim üzerine erittiğimiz tereyağını çokça sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında düzgünce kızarana kadar pişirelim.
- Sıcak baklavayı soğuk şerbetle buluşturalım. Afiyet olsun 🥰
Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









