Baklava

Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır yufka
  • 150 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayacağız şekeri ve suyu tenceremize alalım şeker eriyince dek orta ateşte karıştıralım.
  2. Şeker eriyince ve şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ek edip kısık ateşte 20 dk pişirelim.
  3. Şerbeti soğumaya bırakalım.
  4. Ardından hazır yufkayı poşetinden çıkarıp formunu hiç bozmadan iki kat katlayıp uzun şerit rulolar halinde kabımıza uygun formda keselim.
  5. Fırın kabına aldığımız yufka ruloları dilimleyelim üzerine erittiğimiz tereyağını çokça sürelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında düzgünce kızarana kadar pişirelim.
  7. Sıcak baklavayı soğuk şerbetle buluşturalım. Afiyet olsun 🥰

Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çakallı Menemeni (Muhteşem Lezzet)
Starbucks Kurabiyesi
Etli Yaprak Sarma
Su Koymadan Düdüklüde Tandır Tadında Köy Tavuğu
Hazır Malzemelerde Evde Kolayca İskender Tarifi (Gerçeğini Aratmıyor)
İce Americano
Hdabla | © 2025 |